menu

Actueel

Eén jaar Bossche Bond

2 oktober 2017

Professionals die werken bij één van de 15 aangesloten organisaties kunnen aanvragen indienen bij de Bossche Bond. Bijvoorbeeld aanvragen voor het weer aansluiten op energie, een bijdrage aan woninginrichting of vervoer naar werk. Of denk aan een bijdrage aan een vliegreis naar Mexico in het kader van een repatriëring of een bijdrage aan de kosten van een opleiding. De bijdragen in het afgelopen jaar varieerden van € 75 tot bijna € 5000.

(meer…)

Bijeenkomst praktijknetwerk 7 september

10 september 2017

Op 7 september vond er weer een bijeenkomst plaats van het praktijknetwerk Woonlasten de Baas. Bij de bijeenkomst in BBS Boschveld waren ruim 30 professionals aanwezig, waaronder verschillende nieuwe gezichten! Zo wordt het netwerk groter en sterker. De twee hoofdthema’s waren maatwerk en de Bossche Bond. Ook werd ingegaan op het functioneren van het praktijknetwerk. Ideeën over verbetering werden volop gedeeld.

(meer…)

In gesprek met een gerechtsdeurwaarder over woonlasten en armoede

31 mei 2017

We interviewen Carla Rijken, gerechtsdeurwaarder in Den Bosch. En vragen haar naar haar betrokkenheid bij het onderwerp woonlasten en armoede. “Mensen die niet weten dat ze een beroep op instanties kunnen doen om uit hun schulden te komen. De onwetendheid en de problemen die daarmee gepaard gaan, dat raakt mij”, zegt Carla.

(meer…)

Aanpak kinderarmoede krijgt prioriteit

9 april 2017

Nog steeds kunnen veel kinderen niet mee doen in de samenleving omdat zij in armoede leven. Ondanks alle inspanningen van vrijwilligers, professionals en de gemeente ’s-Hertogenbosch. In de stad wonen 3.600 kinderen die onder de bijstandsgrens leven. Zij hebben geen geld om bijvoorbeeld aan sport te doen, muziekles te volgen, naar de film te gaan of aan verjaardagsfeestjes mee te doen. Ook is er geen geld voor een bus- of treinreisje.

(meer…)

Arm in arm tegen armoede

2 december 2016

Financiële problemen bij inwoners en alle negatieve gevolgen daarvan in een zo vroeg mogelijk stadium voorkomen. Dat wil de gemeente ’s-Hertogenbosch samen met acht partners aanpakken. 28 november ondertekenden energiebedrijf Essent, drinkwaterbedrijf Brabant Water, zorgverzekeraars CZ en VGZ en de woningcorporaties Brabant Wonen, Kleine Meierij, Mooiland en Zayaz en de gemeente daarvoor een convenant.

(meer…)