menu
Jantien woonlastencoach

Wat doet de woonlastencoach?

De woonlastencoach helpt mensen die geen grip (meer) hebben op hun geldzaken. Bijvoorbeeld betalingsachterstanden, verlies van je baan, een scheiding. Het kan allemaal leiden tot geldproblemen. Een woonlastencoach bekijkt je situatie en gaat na waar het probleem zit. Samen zoeken jullie naar een oplossing. Jantien Petersen, woonlastencoach, licht toe:

“Woningcorporaties melden mensen met betalingsproblemen bij mij aan. Ik neem dan zo snel mogelijk contact op, om te kijken wat we kunnen doen. Het maken van een overzicht van inkomsten en uitgaven scheelt vaak al enorm. Maar ik help ook bij het treffen van betalingsregelingen. Door mijn werk heb ik een groot netwerk en ken ik de regels, ik weet vaak waar mensen moeten zijn.”

Schaamte opzij
Huurders mogen de hulp van Jantien of haar collega’s ook weigeren, ze zijn niets verplicht. Toch merkt Jantien dat het aanvaarden van hulp vaak enorm oplucht. ”Als je je schaamte opzij zet en de situatie onder ogen ziet, ontdek je dat er een oplossing voor je problemen is.”

Eerste hulp bij geldzaken
Elke dinsdag en donderdag zijn er in Den Bosch bijeenkomsten voor iedereen die eerste hulp bij geldzaken kan gebruiken. Medewerkers van de gemeente, Juvans Maatschappelijk Werk en Bureau Sociaal Raadslieden zitten dan voor jou klaar om jou te helpen met al jouw vragen over geld. Bel de gemeente voor exacte tijden en locaties: (073) 615 51 55.