Besparen op energiekosten met LED lampen

Nog steeds maken te veel mensen gebruik van gloeilampen of halogeenlampen, terwijl de LED lampen veel zuiniger zijn en langer meegaan. Wel is de aanschafprijs hoger, maar dit heb je al snel terugverdiend. LED lampen zijn niet alleen goed voor het milieu, maar helpen je ook met het besparen op energiekosten.

Isolatie en energiekosten besparen

Isolatie van woningen speelt een hele belangrijke rol bij het besparen op energiekosten. Zie het als een fles water met een gat in het midden. Hoelang je ook blijft vullen, de fles zal water continu verspillen. Dit principe geldt ook voor woningen als ze niet goed geïsoleerd zijn. De warmte blijft namelijk ontsnappen, wat weer meer gasverbruik of elektriciteit vraagt. Dus door je huis te isoleren zal je op de lange termijn opvallend veel besparen op je energiekosten.

Vergelijk energieleveranciers

Energiekosten besparen gaat met deze tip erg snel. Net zoals met verzekeringen kan je de verschillende aanbieders van energie met elkaar vergelijken. Doordat er ontzettend veel concurrentie is, zal elke leverancier proberen de beste deal te bieden. Vergelijk tijdig voor het eind van het jaar welke leverancier de beste prijzen biedt en stap eventueel over.

Wees zuinig!

Misschien wel de meest voor de hand liggende tip, maar wel heel effectief. Energiekosten besparen doe je het snelst door zuinig te zijn. Denk dan aan het licht uitdoen wanneer je het niet nodig hebt, de verwarming lager zetten als je gaat slapen  en de kraan niet laten lopen als je je tanden poetst. Probeer eraan te denken, vooral met een gezin zal dit veel verschil maken.

Terug naar Besparen
Koopgidsen Wij hebben een aantal handige koopgidsen voor u samen gesteld. Hieronder zie je de populairste. Bekijk alle koopgidsen
Uw advertentie hier?