Zorgtoeslag

Een zorgverzekering is belangrijk voor iedereen, helaas is dat niet goedkoop. Daarom valt zorgtoeslag ook onder subsidies en toeslagen. Het is een bijdrage van de overheid om ervoor te zorgen dat een zorgverzekering voor iedereen betaalbaar blijft. Een vereiste om hiermee in aanmerking te komen is het hebben van een Nederlandse zorgverzekering. Ook is je inkomen een beslissende factor. Deze mag namelijk niet te hoog zijn. Als je een toeslagpartner hebt dan wordt er gekeken naar een gezamenlijk vermogen. Verder is een zorgtoeslag alleen aan te vragen vanaf 18 jaar.

Huurtoeslag

Een andere vorm van subsidies en toeslagen is huurtoeslag, hier komt niet iedereen mee in aanmerking. Je mag namelijk niet te veel verdienen en de huur mag niet te hoog of té laag zijn. Ook je vermogen mag niet te hoog zijn. Hier komen zaken zoals spaargeld bij kijken. Wederom kijken ze bij huurtoeslag naar het vermogen van de partners samen. 

Onder zelfstandige woonruimtes vallen woningen met een eigen toegangsdeur die op slot kan, keuken en wc. Er zijn een aantal zelfstandige woningen waar je geen huurtoeslag voor kan krijgen. Denk aan een woonboot of recreatiewoning. Ook is het mogelijk om voor bepaalde onzelfstandige woningen juist wél huurtoeslag te krijgen. 

Kinderopvangtoeslag

Subsidies en toeslagen kunnen enorm bijdragen, zeker als je kinderen hebt. Veel ouders werken, maar willen wel dat hun kinderen dan goed opgevangen worden. Helaas is dat niet goedkoop. Daarom is het mogelijk om een kinderopvangtoeslag te krijgen. Het gaat om een financiële tegemoetkoming van geregistreerde opvang. Aan deze vorm van subsidies en toeslagen zitten wel een aantal voorwaarden verbonden. Jij én je partner moeten beiden werken óf een opleiding volgen óf deelnemen aan een traject naar werk. Verder moet de opvang geregistreerd zijn en ze verwachten dat je een deel van de opvang zelf betaald. 

Kindgebonden budget

Hierbij gaat het om een bijdrage in de kosten voor jouw kind(eren) tot 18 jaar. Deze staat los van de kinderbijslag. De twee belangrijkste voorwaarden zijn in principe hetzelfde als die van andere subsidies en toeslagen. Zowel het inkomen van jou en je partner als je eigen vermogen mag niet te hoog zijn.

Terug naar Regeling
Koopgidsen Wij hebben een aantal handige koopgidsen voor u samen gesteld. Hieronder zie je de populairste. Bekijk alle koopgidsen
Uw advertentie hier?