Betaal de premie per jaar

Veel mensen betalen hun verzekeringen per maand of kwartaal, waardoor ze de kans om hun verzekeringskosten te verlagen mislopen. Sommige verzekeraars bieden namelijk korting als je de premie over het gehele jaar betaalt. Deze korting kan enkele procenten zijn, maar zal op de langere termijn wel verschil maken. Ook hoef je zo niet meer elke maand om te kijken naar de verzekeringskosten. Mocht je het geld over hebben, dan raden we je dit zeker aan.

Besparen op je verzekeringen door te vergelijken

Heel simpel eigenlijk, maar het wordt nog lang niet door iedereen gedaan. Elk jaar weer concurreren verzekeraars met elkaar door hun prijzen zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Dit is dus je kans om je verzekeringskosten te verlagen! Vergelijk voor het eind van het jaar wat de mogelijkheden zijn en waarschijnlijk zul je al snel een voordeligere deal vinden.

Verhoog je eigen risico

Besparen op je verzekeringen gaat met deze tip erg vlot. Mocht je nauwelijks gebruik maken van de tandarts of andere zorginstanties? Dan is het misschien handig om je eigen risico te verhogen. Dit kan je elke maand weer een paar tientjes besparen, maar let wel: mocht je ooit een hoog bedrag moeten betalen, dan moet je dit uit eigen zak kunnen doen.

Verzeker je alleen als het nodig is

Ben je in staat zelf de rekeningen te betalen? Dan is het slim om je aanvullende verzekeringen stop te zetten. Op jaarbasis bespaar je hiermee weer tientallen euro's als je weinig gebruikt maakt van bijvoorbeeld de zorg. Hierbij is het wel handig om dan elke maand dat bedrag op zij te zetten.

Terug naar Besparen
Koopgidsen Wij hebben een aantal handige koopgidsen voor u samen gesteld. Hieronder zie je de populairste. Bekijk alle koopgidsen
Uw advertentie hier?